[Hjälp] Stacken

Diskussionforum

TokKOM - LysKOM @ Stacken
Stackens LysKOM heter TokKOM. Det här är vårt mest använda forum för allehanda diskussioner inom Stacken.
Planet Stacken [en]
Planet Stacken is an aggregation of the blogs of some of our members. It's not limited to just club-related topics or to any specific set of languages.
Stacken Blogs [en]
Stacken Blogs is a place where Stacken members can publish their blogs. The software used is NewsBruiser. Syndication on Planet Stacken is optional.

Jabber (xmpp)

Stacken har ett chatrum på KTH:s jabberserver, stacken@chat.kth.se. Här kan man prata om vad som hellst som har med Stacken att göra. Detta är också vår primära out-of-band-kanal, dvs den fungerar även om det blir strömlöst i vår datorhall.

Stackens epostlistor

Stacken har sen en bra tid tillbaka ett antal epostlistor som används för att meddela intresserade om olika händelser i samband med Stacken. Nu har jag äntligen sammanställt en lista av de som kan vara intressanta att vara med i.

Hur gör jag för att komma med i en epostlista?

Många av våra epostlistor hanteras av ett system som heter majordomo och styrs genom att man skickar brev till det.

För att komma med i listan LIST@stacken.kth.se skickar du ett brev till LIST-request@stacken.kth.se med följande text (I brevets kropp, INTE i subject-raden!):

subscribe din@address

För att gå ur listan skickar du istället följande:

unsubscribe din@adress

De listor som inte hanteras med majordomo sköts om för hand. När någon som har hand om listorna ser brevet stoppar denne in dig i (eller tar bort dig ur) listan. Då kommer omedelbart din brevlåda att börja (eller sluta) fyllas med allehanda trevligheter.

Om du stöter på problem eller har några frågor om eposten kan du skicka ett brev till <postmaster@stacken.kth.se> för att få hjälp.

Listor

<stacken@stacken.kth.se>
Allmän meddelandekanal. Används för det mesta som har med Stacken att göra, som inte hanteras i mer specialiserade listor, och är dessutom per tradition den epostlista som används av utomstående för att kontakta Stacken.
<staff@stacken.kth.se>
En lista för de som känner sig väldigt oansvariga för driften av Stackens datorer, nät och dylikt. Hit kan du rapportera systemfel och liknande, så tas det kanske om hand så småningom.
<postmaster@stacken.kth.se>
En lista för de som känner sig väldigt oansvariga för driften av Stackens epost.
<karens-dag@stacken.kth.se>
En lista för de som vill delta i Stackens jippon under Kårens dag. Denna lista lär vara mest aktiv under sensommaren ;...

Andra listor

Dessa listor kan du inte begära medlemskap i. Det blir du istället genom att väljas till något, t.ex. styrelsemedlem.

<styrelsen@stacken.kth.se>
Listan som leder till styrelsen. Har du något att säga som bara rör styrelsen är det här rätt adress. Du bör dock komma ihåg att alla i styrelsen även är med i listan <stacken@stacken.kth.se> och därför bör beakta den listan först.

Om du vill skapa en ny epostlista, skicka ett brev till <postmaster@stacken.kth.se>. Det är viktigt att du har tålamod sen.

Epostarkiv

Stacken har ett eget arkiv över några listor som vi har på stacken eller som intresserar oss.

Stacken @ Usenet

Usenet News används inte längre för Stacken-ändamål. Istället används mailinglistorna och TokKOM.Any browser, W3C HTML 4.01, W3C CSS, §.
Webmasters @ Stacken
Revision: 1.4, 2008-10-28 07:54:17