[Hjälp] Stacken

TokKOM - LysKOM @ Stacken

Stackens LysKOM heter TokKOM. Det här är vårt mest använda forum för allehanda diskussioner inom Stacken.

Som många andra inbitna hackare i Sverige har många stackare varit aktiva i Lysators främsta diskussionsforum - LysKOM. Många tyckte att det vore en bra ide att starta nånting liknande på stacken och efter sommaren 1997 gjordes detta. Man använde samma server som används på Lysator och TokKOM skapades.

Namnet TokKOM kommer från att Stockholm ofta kallades för Tokholm av många på LysKOM. KOM är den självklara komponenten i namn på KOMsystem.

En populär LysKOM-klient är skriven i elisp och körs därför i Emacs. Det finns en nybörjarhandledning till elisp-klienten.

För närvarande används TokKOM ganska flitigt, speciellt för diskussioner om stackens olika projekt. Vi är runt 200 personer som diskuterar allt möjligt i ca. 230 möten. (status i Juli 2001)

Som till mycket finns det även ett webbgränssnitt till KOM. (Det finns också ett alternativt gränssnitt.)

Några möten

Stacken (@) stacken

En plats för stackenmedlemmar att träffa och flame:a varandra över i religonskrig.

Kommentarer som: "När är du klar ?", "RFC nnn", "Ja", och "Nej", hör givetvis hemma här.

Drift av Stackens datorer

Här kan vi föra kreativa diskussioner och religiösa debatter om hur Stackens datorer skall driftas.

(ställen att) äta mat (på)

En ganska populär sysselsättning i stacken är att äta mat, och det helst på resturang, så jag tyckte att det var dags att skapa ett möte i vilket man resencerat ställen man varit på, kommenterar öppettider och addresser i osv. Lägg gärna in ställen som "alla" redan känner till, de är bra stöd när man är i rb-mode....

Och, framförallt så är alla ställen som är öppna mellan 22 och 11 extra välkommna!!!

citat (roliga, fåniga, gula, röda och andra)

Om någon utanför TokKOM säger något extra vettigt eller ovettigt finns det stora chanser att det dyker upp här. Så varför lämna TokKOM?

Presentation (av nya) möten

TokKOM rymmer på tok för många möten för att lista här. I mötet Presentation (av nya) möten kan du se vilka andra möten som finns.

Plötsliga *

Inte ett möte, utan en hel massa. För närvarande finns det runt 50 plötsliga möten i TokKOM. Några favoriter är Plötsliga utflykter, Plötslig sås, Plötsliga lustingheter och naturligtvis Plötsliga plötsligheter.

Har man inget bättre för sig kan man ju alltid skapa ett nytt plötsligt möte ...Any browser, W3C HTML 4.01, W3C CSS, §.
Webmasters @ Stacken
Revision: 1.4, 2007-08-12 21:00:04