[Hjälp] Stacken

Regler

Hur man deltar

För att delta behöver du skicka ett mail till <hin@stacken.kth.se> där du anger din avsikt att delta, och ditt användarnamn på stacken. Detta bör du göra innan slutdatumet för tävlingen, dvs 21.00 den 21 oktober, eftersom juryn, i all sin enfaldighet, tyvärr inte har tillgång till en tidsmaskin. Donationer av en sådan emottages tacksamt, och räknas in i kategorin mutor.

Du skickar in bidraget genom att lägga den i din hemkatalog på Stacken, i en tarfil vid namn

/afs/stacken.kth.se/home/$USER/Public/contest-$USER-20041021.tar

där $USER är ditt användarnamn. Notera datumet.

Klockan 21.00 den 21 Oktober 2004 kommer ett skript köras som samlar upp alla bidragen. Om du har möjlighet att lägga in en förhandsversion i förväg är vi givetvis tacksamma eftersom det underlättar för oss att granska bidragen. Den slutgiltiga versionen är ändå alltid den som finns på plats vid den officiella uppsamlingen.

Kontakta gärna mej om några tveksamheter angående detta uppstår.

Regler

Här reglerna för denna omgång. De kan ändras inför framtida omgångar.

  1. Max 500 rader i en och endast en fil. Om du behöver skapa flera olika binärer för att projektet kräver det – använd #ifdef. När det gäller radlängd, se punkt 5.
  2. Kompileras med 'gcc -Wall -Werror -g' på shell.stacken.kth.se.
  3. Exekveras på shell eller på någon av stackens arbetsstationer.
  4. Juryn spenderar max 5 minuter på att studera varje bidrag.
  5. Läslig kod – så att bidragen kan granskas innan de körs. Juryn kommer granska varje bidrag innan de exekveras, för att inte riskera att köra kod som på något sätt kan misstänkas ha oönskade effekter. Eftersom juryn har begränsat med tid att spendera på varje bidrag, kan det leda till att om juryn inte förstår koden. Om juryn inte förstår koden såpass att man kan vara säker på att inget oönskat inträffer kommer den inte kunna vara med i tävlingen.

    Alltså inga obfuscerade bidrag a la obfuscated c contest.

  6. Får enbart använda bibliotek som finns tillgängliga på Stackens Solarismaskiner, både rent tekniskt och licensmässigt.
  7. Skicka med en Makefile som kan kompilera programmet m.h.a. targeten build, och exekvera programmet med targeten run. Hör av dej om du behöver hjälp med att skriva en sådan.
  8. Bidragen ska kunna kompileras och exekveras på Stackens Sun-maskiner med Solaris-9. Juryn har inte möjlighet att prova program som inte kan köras under de förutsättningarna, eftersom det skulle ta för mycket tid i anspråk.
  9. Vinnaren / vinnarna samt övriga utmärkelser och resultat kommer meddelas via ett mail till <stacken@stacken.kth.se>. Detta kommer att ske så fort juryn haft tid att granska bidragen.
  1. Juryn är enfaldig och kan påverkas med lämpliga mutor.
  2. Bidraget ska innehålla en fil vid namn README.txt som ska innehålla följande information: Ditt namn, email, telefonnummer, bidragets namn samt vilken omgång bidraget avser.
  3. Totala storleken på tar-filen som innehåller ditt bidrag får max vara 1048576 bytes.

Fler regler kommer instiftas vid behov.

Jury

Hans Insulander <hin@stacken.kth.se> kommer agera enfaldig domare, ivrigt uppbackad av vice dummare Thomas Nyström <thn@stacken.kth.se>.



Any browser, W3C HTML 4.01, W3C CSS, §.
Webmasters @ Stacken
Revision: 1.2, 2005-06-03 16:02:32