[Hjälp] Stacken

Stacken flyttar

Huset där Stacken bor ska rivas. Det innebär att Stacken måste flytta.

Planen är att vi hyr en temporär lokal av Akademiska Hus i 18 månader medans de och KTH tar fram en permanent lösning. Den temporära lokalen ligger vid trappan upp från grillkiosken Johanssons Frestelse upp mot Q, en trappa upp från där Elab bor.

[karta över nya lokalen]

De vita områdena på kartan är där Stacken kommer att få bo. I rum A:112 kommer det att bli litet pentry med våra microugnar, kaffebryggare och vattenvärmare (vi får dock inte ha spis eller riktig ugn där). Det lutar åt att vi gör datorhall av A:109. Jag (Rasmus) tror vi vill ta bort väggen mellan A:106 och A:108 (och möjligen även A:110) för att göra ett sammanhängande terminalrum. Det har vi i så fall fått godkänt för att göra.

Ingången till rum A:113 är via en trappa, men den del av korridoren som är märkt A:103 leder ut till en ingång med ramp, där vi får ta in tunga saker medans vi flyttar in. Den dörren kommer dock att vara låst när vi är färdigflyttade.

Bygge

Lokalen är i gott skick, så vi kommer inte att behöva bygga så mycket den här gången. Det vi behöver göra - i samarbete med Akademiska Hus - är att kanske riva en eller två väggar och se till att vi har kyla i datorhallen.

Vi har specat till Akademiska Hus att vi behöver 3 × 32A till datorer och kyla (vi räknar tyvärr inte med att kunna ha historiska avdelningen i drift).

Updatering 26/6: Det byggförslag som känns rimligast nu är att riva väggarna så att 106, 108 och 110 blir ett stort terminal- och soffrum.

Updaterat 4/6: Dessutom har vi bestämt oss för att låta A:111 behålla sina väggar och fungera som förråd. Det blir saker som behövs lite då och då i A:111 och mer långlagring i A:113, på andra sidan den nya vägg som ska byggas där. Entren blir då en korridor med skogräns och klädhängare. En öppning ska tas upp mot huvudkorridoren. Dörren mellan A:111 och entrekorridoren får vara kvar, men låst och utan handtag.

Tidsplan

Om all formalia går bra så kommer vi att få tillgång till den nya lokalen den sista juni, och Akademiska Hus vill att vi är utflyttade ur vår nuvarande lokal den sista juli.

Det innebär att vi flyttar hela juli. Vi hoppas så många medlemmar som möjligt kan vara med och flytta.

Torsdag 3 Juli
Vi satte igång. Väggen mellan A:108 och A:110 togs bort, det togs upp (eller hittades, när vi började riva väggen) en portal mellan A:106 och A:108. Troligen låter vi portalen vara kvar. Dessutom bar vi över en del saker från gamla lokalen och påbörjade ett nätskåp i datorhallen A:109.
Söndag 5/7 och ev. Lördag 4/7
Lokalbygge! En vägg att bygga, en dörr att sätta i, en portal att ta upp. Dessutom uppsnyggning av resterna av av det som slogs upp i torsdags.
Torsdag 10 Juli
Färdigbyggande / målning efter behov.
Helgen 12 - 13 Juli
Första flytthelgen! Dags att flytta i första hand våra tunga maskiner. Förhoppningsvis med hjälp av lastbil. Dessutom: Målning och färdigfixande efter bygge eller mer inflytt beroende på status.
Onsdag 16 Juli
Mer putsande och målande där vi har brukat våld mot väggarna. Detaljplanering och uppsättning av kabelstegar i datorhallen.
Torsdag 17 Juli
Mer färdigställande och inflyttande
Varje dag
Elfixande och diverse i nya lokalen.
Torsdag 31 Juli
Driftsflytt. Allting vi har i drift ska in i nya datorhallen. Totalt driftstopp är utannonserat 14:00 - 24:00.

Mer exakta planer för när vi gör vad kommer att diskuteras fram i TokKOM och presenteras här.Any browser, W3C HTML 4.01, W3C CSS, §.
Webmasters @ Stacken
Revision: 1.17, 2005-06-25 18:41:26